De Wildt Writings blog seksindustrie

Sorry Pap, ik werk in de seksindustrie

Eind oktober 2018 ging mijn website De Wildt Writings online. Laten we voor het gemak even van 1 november uitgaan. Dat betekent dat De Wildt Writings afgelopen woensdag, 1 mei, precies een half jaar in de lucht was. Mooi moment voor een korte evaluatie en een toelichting op wat ik nu zoal doe. 
 
De eerste 2 maanden waren zwaar. De mensen die me beter kennen weten dat de wintermaanden en ik sowieso niet een hele gezellig band met elkaar hebben. Zacht uitgedrukt. Maar nu was ik dus officieel zelfstandige. Website online. En nu? Als startende ondernemer kost alles geld. Inschrijven bij de KvK, website, domeinnaam, visitekaartjes, abonnementen op sites.. geld, geld, geld. Geld wat je op dat moment dus niet of nauwelijks hebt, want je hebt nog geen opdrachten. Oja, en de kerst (ofwel cadeau-inkoop-periode) naderde. Ja, de feeststemming hier in huis was ‘fan-tas-tisch’! 
 
Enfin, ik schreef me dus in op verschillende sites waar je je als freelancer op in kunt schrijven. Samen met de rest van Nederland. Blijkt namelijk dat half Nederland ‘goed’ kan schrijven, voor zichzelf werkt en zichzelf ook nog eens voor spotgoedkope uurtarieven aanbiedt. Prijs-kwaliteitverhouding noemen ze dat. De eerste 2 maanden gebeurde er, op af en toe een opdracht hier en daar na, nauwelijks iets. Althans, de telefoon stond wel roodgloeiend hoor. Energieleveranciers, telefonieproviders, goede doelen, advertentieverkopers. Ze (lees: bloedzuigers) weten je allemaal te vinden vanaf de eerste minuut dat je je inschrijft bij de KvK. 
 
Wat blijkt? November en december zijn niet de beste maanden om voor jezelf te beginnen, tenzij je jezelf verhuurt als Sinterklaas of Kerstman. Bedrijven zijn namelijk met 100 andere dingen bezig dan het extern uitzetten van opdrachten. Ik begon te twijfelen of ik wel de juiste stap had genomen en heb de aanschaf van een Kerstvrouwen-pak serieus overwogen.. Maar in januari keerde het tij. Ik kreeg verschillende opdrachten en mensen waren tevreden met mijn werk. Gelukkig! 
 
En nu wil je natuurlijk weten waar de titel op slaat? Sterker nog, het is waarschijnlijk de enige reden dat je deze blog überhaupt bent gaan lezen. Tess als pornoster.. Dat zou nog eens nieuws zijn! In dat geval moet ik jullie sensatiezoekers en perverselingen wellicht wat teleurstellen. Het zit namelijk zo: Eén van mijn grootste opdrachten is het schrijven van webshopteksten voor erotische sites. Dus, wil jij een supersonische, multifunctionele, alles kunnende vibrator kopen, dan is het natuurlijk belangrijk dat je weet wat hij allemaal kan en hoe hij werkt. En dát leg ik je haarfijn uit. Nu weet ik 100% zeker dat je je meteen afvraagt of ik deze producten getest heb (sorry, jullie zijn voorspelbaar). En nee, dat heb ik niet. Ik zoek op andere sites naar de mogelijkheden van bepaalde apparatuur. Gezien de grootte van een aantal producten, kun je deze best categoriseren onder de noemer ‘apparatuur’. Vervolgens maak ik daar een mooi, verkopend verhaaltje van dat goed gevonden wordt in Google.  
 
Het mooiste van dit alles is dat iedereen aan wie ik dit vertel, hetzelfde reageert. Verbaasd en vol ongeloof over het soort producten die er bestaan. Maar ik kan je vertellen dat er in deze business geld wordt verdiend. Veel geld. En dat is niet omdat iedereen hier zogenaamd niks mee te maken heeft. Je kent het vraag-en-aanbod verhaal vast wel. En het aanbod is groot. Elke dag kunnen er tientallen nieuwe teksten geschreven worden. Dus ik kijk voortaan met enige argusogen naar al die verbaasde blikken en pik een graantje mee van al jullie fetisjisten met bijzondere voorkeuren en uiteenlopende behoeftes. Wellicht herken je mijn schrijfstijl de eerstvolgende keer dat je de ‘Real Deal Anal vibrator’ bestelt..